Utelivet i Barcelona

Utelivet i Barcelona – var är de bästa platserna?

Vi tipsar frekvent om restauranger, aktiviteter, shopping och mängder av andra roliga saker att göra i Barcelona på den här bloggen. Men utelivet då? Oavsett ålder och oavsett vilken anledning du har för att besöka Barcelona så bara måste du ta del av deras otroliga uteliv. Barcelona är verkligen en stad som aldrig sover och deras uteliv, ja, det sover inte heller! I det här inlägget kommer vi att ge dig lite tips på härliga barer, trendiga nattklubbar och allmänna tips och råd som du behöver inför din nästa festkväll i Barcelona.

Var ska man gå?

Beroende på vem du är och vilken typ av festlighet du föredrar finns det såklart många olika platser att välja mellan. Barcelona har ett rikt uteliv som präglas av mysiga barer, men där finns såklart även nattklubbar och dansgolv så att det räcker och blir över.

Om du är på jakt efter en mysig bar behöver du inte leta länge. Det finns verkligen krogar längst varje gata och du behöver bara kliva in genom en dörr så hittar du en mysig pub, en livad uteservering eller en lite mer sofistikerad restaurang att festa till det på. Om du däremot är på jakt efter dans, fest och sena nätter – då ska du besöka en nattklubb.

Nattklubbar i Barcelona

Det finns otroligt många nattklubbar i Barcelona och det är egentligen bara att välja och vraka. För dig som besöker staden som turist kan det vara skönt att välja en klubb som inte ligger alltför långt bort från ditt hotell, eller från stadskärnan. När man befinner sig i en främmande stad kan det vara skönt att veta att man inte har allt för långt att gå hem – om man blir trött på att festa. Några av de populäraste nattklubbarna i Barcelona 2022 är:

Moog

Moog är en centralt belägen nattklubb som verkligen ger dig det bästa av två världar. Här kan du festa på två våningar där ena våningen bjuder på modern pop, medan den andra våningen spelar tung techno och house hela natten lång. En bra klubb för kompisgänget som vill prova på två olika scener i samma fastighet!

Pacha Barcelona

En av de mest kända klubbarna i Barcelona är Pacha Barcelona, med sin Ibiza-inspirerade inredning och moderna känsla. Det här är en klassisk nattklubb som dagligen får många besökare. Den ligger dessutom väldigt centralt och är perfekt för dig som vill uppleva det autentiska, spanska nattlivet.

INPUT

Om du vill besöka en lite mer exklusiv nattklubb kan INPUT vara rätt val. Det här är en otroligt modern klubb med industriell känsla, som verkligen fokuserar på en unik ljudupplevelse. Många påstår att INPUT är den hetaste klubben i Barcelona just nu – så den kan definitivt vara värt ett besök!

Disco City Hall

För dig som vill festa tillsammans med lokalbefolkningen och dansa natten lång till techno och house är Disco City Hall ett bra val. Klubben ligger relativt centralt och här samlas turister och invånare tillsammans för att verkligen dansa, dansa och dansa lite till!

Att tänka på när man festar i Barcelona

Att gå ut och festa och dansa är såklart hur roligt som helst, men det kan vara bra att veta om att det inte riktigt fungerar på samma sätt i Barcelona som i Sverige. Med det menar vi såklart säkerhetsaspekter. Spanjorer är trevliga människor som ofta är välkomnande och roliga att umgås med – men det finns många turistfällor som kan vara bra att hålla koll på. Det vanligaste som kan hända på klubbar utomlands är att man blir drogad, eller rånad. Det beror ofta på att turister är lättare måltavlor. Så när du är ute på en klubb är det bra att hålla lite uppsikt över din drink och dina värdesaker – för att vara på den säkra sidan! I övrigt finns det inte något att oroa sig för, Barcelona är en modern och trendig stad med trevliga människor och ett uteliv med gott rykte.

Så där har ni det! En guide till Barcelonas uteliv. Om du vill ta del av mer intressanta tips om Barcelona och vad man kan hitta på i staden ska du definitivt följa vår blogg. Vi uppdaterar varje vecka med nya och spännande tips.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...