10 aktiviteter att prova på i Barcelona

Barcelona är verkligen en plats fylld av liv, av musik, mat och roliga aktiviteter. Oavsett om du bor där året om, eller om du är där för en kortare semester, finns det otroligt mycket att se och göra. Det är en stad som bara väntar på att bli upptäckt av alla sina besökare och det är ett måste att ta del av så mycket som du bara kan under din visit.

Vi har pratat en hel del om mat, uteliv, jobb och andra ämnen i den här bloggen, men i det här inlägget ska vi dyka ned i aktiviteter som finns att göra i Barcelona. Det är ju trots allt en av världens bästa städer. Så fortsätt läsa den här artikeln för att ta del av våra 10 bästa tips på härliga aktiviteter och upplevelser att prova på när du är i Barcelona.

1. Följ med på en guidad tur

Precis som i resten av världen kan man hoppa på en sightseeingbuss eller gå på en guidad tur genom staden, eller genom andra intressanta områden i närheten av Barcelona. Det finns hop-on-hop-off bussar, vandringar och mängder av andra guidade turer att ta del av – så gör det som lockar dig mest. Många väljer att besöka sevärdheter och äta en god lunch i samma veva!

2. Besök Sagrada Familia

En av Barcelonas mest kända sevärdheter är såklart La Sagrada Familia! Det är en basilisk, en gammal kyrka som började byggas redan 1882 av Antoni Gaudi. I princip alla som besöker Barcelona väljer att besöka La Sagrada Familia och det är en av världens mest kända basilisker och den är fortfarande inte färdigbyggd, trots att det gått nästan 150 år sedan bygget påbörjades.

3. Gå på en fotbollsmatch 

Ytterligare en härlig aktivitet att genomföra för den som befinner sig i Barcelona är såklart att gå på en fotbollsmatch. Har du tur kanske du kan se FC Barcelona spela – en upplevelse som många verkligen skulle tycka om.

4. Vin & tapas

Spanien är tapasens land och i Barcelona finns det ett brett utbud av restauranger som erbjuder autentisk tapas – och vinprovningar! Vinerna i Spanien är helt magnifika och på tapasrestauranger kan du prova allt från spanska oliver, till tortilla de patata och friterade fiskrätter. För dig som gillar den kulinariska världen, och kanske även har en passion för vin, är det här en perfekt kombination att prova på.

5. Upplev flamenco när den är som bäst

Flamenco är en dansform som är helt magisk att uppleva live och det råder ingen brist på den i Barcelona. Oftast kan man se liveframträdanden på restauranger eller barer runt om i staden och det är en aktivitet som du sent kommer att glömma. Ge dig ut på en middag och försök att lokalisera det främsta flamenco-stället i närheten!

6. Besök ett akvarium

Om du har med dig barn på resan, eller om du helt enkelt gillar fiskar, är Aquarium de Barcelona ett måste. Här finner du över 35 olika akvarium, med över 450 arter och 11 000 fiskar att titta på. Det är dessutom en helt otrolig miljö som erbjuder ett minne för livet för alla besökare.

7. Ta en kajak- eller snorkeltur

Om man väl befinner sig runt om medelhavet finns det otroligt många roliga aktiviteter som man kan göra som involverar vatten! På Costa Brava utanför kusten kan man kombinera en dagsutflykt som både innehåller snorkling och kajakpaddling, ett måste för dig som vill komma bort från staden och se otrolig natur och vackra, turkosa hav.

8. Besök La Rambla

La Rambla är ett otroligt populärt område för turister och ett måste för dig som besöker Barcelona för en semester eller en snabbvisit. Här finns allt du kan tänka dig, från shopping till god mat och vacker arkitektur. Här kryllar det verkligen med folk från tidig morgon till sen kväll och du kommer garanterat hitta något att sysselsätta dig med.

9. Se de gotiska kvarteren

För dig som gillar gammal arkitektur, eller för dig som bara vill t en mysig promenad genom anrika kvarter, är Barri Gòtic ett måste när du är i Barcelona. Kvarteren är fyllda med vackra byggnader, mysiga fik och härliga matställen. Här kan man verkligen strosa runt i timtal utan att tröttna – du måste testa!

10. Ta en tur till Montserrat

Sist men inte minst – för dig som vill ta del av vacker natur är naturparken Montserrat, strax utanför Barcelona, ett go-to att besöka! Här finner du underbara vyer, höga berg och raviner. Du tar dig upp och ned med hjälp av linbana eller tåg, och du kan vandra runt i otrolig natur och se fantastisk utsikt från toppen. Högst upp i parken finns även ett museum, ett kloster och ett gäng butiker att strosa runt i. Ett måste för dig som vill se lite natur!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait