Plugga Spanska i Barcelona

I den här bloggen hittar du mängder av tips på saker att göra i Barcelona, så väl som matnyttig information för dig som är sugen på att besöka staden eller kanske till och med flytta dit. Om du vill hålla dig uppdaterad om Barcelona och det senaste bör du därför spana in våra inlägg varje vecka, för att inte missa någon rolig nyhet eller intressant ny aktivitet.

I det här inlägget ska vi prata lite mer om att flytta till Barcelona, och då främst att flytta dit för att studera spanska! Spanska är ett otroligt bra språk att kunna, både för privata anledningar och för jobbsammanhang. Att kunna flytande spanska öppnar upp för nya möjligheter för dig som vill jobba i Spanien, eller för dig som bara vill ha en extra merit på ditt CV. Läs vidare för att ta del av tips för hur man kan gå tillväga om man vill flytta till Barcelona för att studera spanska.

Hur går man tillväga?

I Barcelona, och i mängder av andra städer i Spanien, finns det massvis av kurser och språkskolor som man kan gå om man vill lära sig spanska. Det finns även svenska företag som erbjuder språkresor, eller boenden för dig som vill bo i Barcelona en längre tid enbart för att plugga språket.

Företag såsom Studin erbjuder spanskakurser i Barcelona för alla kunskapsnivåer, oavsett om du är nybörjare eller om du redan kan en del. Språkkurserna är ofta på gymnasial nivå vilket dessutom innebär att de är CSN-berättigade. Beroende på vilket företag man väljer att åka med, eller boka kursen genom, kan åldersgränserna variera. Men generellt sett brukar man behöva ha fyllt 16, 18 eller 20 år för att åka. I vissa fall kan man vara yngre och åka som utbytesstudent och bo i en värdfamilj.

Med hjälp av företag såsom Studin kan du enkelt ansöka om att ta kurser och dessutom få hjälp med att sköta allt det administrativa, samt hitta boende och en plan för hur långa tid du vill vara där. Det är ett bra sätt att planera resan på och ett effektivt sätt att få hjälp med allt som ska göras i förväg.

Var ska man bo?

Beroende på om du väljer att åka via en reseförmedlare, alltså ett företag som bokar kursen och bostad åt dig, kan boendesituationen variera. Men det är oftast relativt enkelt att få tag på ett billigt och centralt boende genom företag. Man kan i regel välja att bo hos en värdfamilj, i studentkorridorer eller i egen lägenhet.

Om man inte vill ha hjälp med att få tag på ett boende från skola eller reseföretaget kan man dessutom hitta bostad på egen hand, antingen via AirBnB eller andra hemsidor som hyr ut lägenheter eller rum under kortare perioder. Om du är intresserad av att lära dig mer om att hitta boende i Barcelona kan du hålla dig uppdaterad här i bloggen, där vi skriver en hel del om just arbete och boende i staden.

Vad kostar det?

Priset för språkresor kan variera beroende på vilket företag man bokar genom, vilka kurser man vill ta och hur lång tid man vill stanna i Barcelona. De bästa priserna får man vanligtvis genom att boka resan via ett reseföretag som erbjuder språkresor, så om du vill ha ett exakt pris är det alltid bäst att kontakta dem direkt.

Du kan dessutom få CSN för studietiden i Barcelona, ofta fullt bidrag och lån förutsatt att du fyllt 20 år. Kontakta CSN för att ta reda på vad som gäller för just dig och din resa, så behöver du i varje fall inte oroa dig för dina levnadskostnader. Många som pluggar lite mer avancerad spanska i Barcelona försöker dessutom att få tag på ett extrajobb för att ha råd att leva lite dyrare – ett bra tips till dig som vill lära dig språket i praktiken.

Vem kan åka?

I princip alla som vill lära sig spanska kan åka på en språkresa till Barcelona! Men det är alltid att rekommendera att åka när du i varje fall har fyllt 18, då du behöver vara bekväm nog med att eventuellt bo ensam eller tillsammans med andra studenter. Att vara myndig är också bra ekonomiskt, då du som fyllt 18 kanske har lite mer pengar att röra dig med än vad yngre människor har.

Även du som är äldre kan såklart åka till Barcelona! Det finns inget som säger att du inte kan lära dig spanska i Barcelona bara för att du passerat 50 eller 60. Det är en unik upplevelse som du garanterat kommer att älska och ett minne för livet.

Om du är intresserad av att resa till Barcelona för att lära dig spanska kan du besöka Studin eller någon av alla andra företag som erbjuder språkresor, boende och kurser i staden. Där hittar du all information du behöver och kan få svar på alla dina frågor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait