Varför ska man bo i Barcelona? Vi ger dig 3 bra anledningar

Behagligt klimat året runt

Även om det verkligen är varmt på sommaren är stadens klimat väldigt nära idealiskt året runt. Med en genomsnittlig årlig temperatur på cirka 26 ºC erbjuder Barcelona den perfekta atmosfären. Detta beror inte bara på dess utmärkta läge, utan också genom inverkan av havet, vilket lättar upp klimatet och gör det behagligt. Vintern är inte alls så grå och trist som många kan tro.

Regn är inte något du ser varje dag, och även om låga temperaturer förekommer är de minst sagt tolererbara med svenska ögon. Detta gör stadens atmosfär livlig och levande mellan januari och december, med konstant trafik på gator, terrasser och barer, och massor av solsken hela dagen för alla typer av aktiviteter (året runt!).

Solen är av de största bidragande faktorerna till ett lyckligt och välmående liv, och här i Barcelona kan du inte få nog av den.

Barcelona erbjuder både en storstadsmiljö och stränder

Den stora fördelen med att bo i Barcelona är att det ligger mellan havet och bergen (med stadskärnan mitt i smeten). Så om du är en av dem som inte vet om du vill till en storstad eller bara softa på stranden, hittar du de bästa av både världarna just i Barcelona.

Detta är ett av de starkaste argumenten till varför folk väljer Barcelona fram Madrid som enbart erbjuder storstadskänslan och allt som det tillhör.

Skillnaden mot många andra städer är att stranden inte bara är i anslutning till staden Barcelona, ​här  är den istället spridd över hela staden och samlar därför ett stort antal människor både vinter och sommar (oavsett om de festar, simmar, spelar fotboll, spelar volleyboll eller bara solar)

Barcelona erbjuder allting ​​med sina färgglada stränder och bergslandskap! Här hittar du allt du behöver för att njuta av en avslappnande och spännande livsstil.

Ett community av människor från hela världen

En annan bra anledning för att bosätta sig i Barcelona som utlänning är att det är en av de städer i världen som välkomnar och uppmuntrar fler turister att besöka eller flytta dit. Det finns därför ett stort community av utlänningar från hela världen, som genomsyras av gemenskap och en ”soft” livsstil. Men inte nog med det: det finns också en hel del spanjorer från andra delar av landet som har  tagit sitt pick och pack för att flytta till Barcelona, i sökandet av en bättre tillvaro eller möjligheter.

Att träffa nya härliga människor är en stor del till varför folk just hamnat här. Det är enkelt att förstå när man ser det stora antalet evenemang som händer i staden, av vilka många anordnas av utlänningar.

Engelska språket behärskas av majoriteten av invånarna​​, men det är inte lika utbrett bland de äldre generationerna. Men även om engelska förekommer frekvent på grund av det stora antalet turister och utlänningar i den katalanska huvudstaden, så kommer du ändå med största sannolikhet att stöta på problem om du inte talar det spanska språket i vardagen men fram för allt i mer formella sammanhang. Dokument och rättsprocesser osv kräver att man behärskar det spanska språket, så i dessa fall rekommenderar vi dig att ta hjälp av en sakkunnig advokat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...