Upplev Barcelona under lågsäsong – testa de populäraste aktiviteterna!

Barcelona är en av de mest populära destinationerna i Europa, och det är inte svårt att förstå varför. Staden har allt – från fantastisk arkitektur till god mat och dryck, spännande historia och kultur, och mycket mer. Barcelona är en stad som aldrig tycks bli tråkig. Oavsett när du besöker staden finns det alltid något nytt att upptäcka.

Så här gör du för att uppleva Barcelona på ett unikt sätt under lågsäsongen

Barcelona är ofta mycket fullsatt under högsäsongen. Turister flockas till staden för att uppleva allt den har att erbjuda, och det kan göra det svårt att njuta av alla sevärdheter. Men det finns en lösning – res till Barcelona under lågsäsongen! Lågsäsongen är från november till mars, och under den tiden är staden mycket mindre fullsatt. Det betyder att du kan ta dig tid att uppleva allt utan att behöva trängas med andra turister. Du kan besöka de berömda sevärdheterna som La Sagrada Familia och Park Güell utan att behöva köa i timmar, och du kan shoppa loss i de många butikerna utan att behöva slita dig igenom folkmassorna. Barcelona är en fantastisk stad på sommaren, men om du vill ha en unik upplevelse bör du resa dit under lågsäsongen!

5 mysiga aktiviteter i Barcelona under lågsäsongen som inte kostar skjortan

Barcelona är en av Europas mest populära städer, och det är inte svårt att förstå varför. Staden har något för alla, oavsett om man gillar shopping, kultur, mat eller bara vill slappa vid stranden. Barcelona är också en av de billigare städerna i Europa, så det är perfekt för budgetresenärer. Här är fem mysiga aktiviteter i Barcelona under lågsäsongen som inte kostar skjortan:
1. Gå på en gratis guidad tur i Gamla stan. Det finns många som erbjuder guidade turer i stora städer – och jobbar endast mot dricks. Detta gör upplevelsen många gånger roligare, då man känner att guiden brinner för det hen gör och alltid gör sitt bästa för att alla ska få en bra upplevelse!
2. Besök Parque Güell – en av Antoni Gaudís mest berömda byggnader. Förbered dig på en härlig promenad uppför berget för att komma dit. Parken är lätt värd mjölksyran!
3. Ta en promenad längs La Rambla och titta på gatuuppträdanden. Det finns god mat att köpa längst vägen eller i saluhallen. Håll hårt i väskan, då ficktjuvar är förekommande här som andra populära turistområden världen över!
4. Upplev Barcelona från luften – i stadens linbana. Läs mer på hellotickets.se och köp biljetter direkt så att du slipper köa. Genom linbanan tar du dig till Montjuïc-slottet som är en sevärdhet i sig! 
5. Smaka på tapas på en av Barcelonas många restauranger. För att ha en härlig tapas-kväll behöver du oftast inte en förbestämd plan. Gå in på vilken mysig resturang som helst som lockar dig, och beställ restaurangens rekommendationer. De flesta ställen har liknande tapas, men alla restauranger har sina egna specialiteter som de är extra kända för. Ät dig inte mätt på första restaurangen, utan se det som en smakprovning och ta dig vidare till andra restauranger och upprepa konceptet där men med nya rätter eller samma rätter i nya versioner! I Spanien är det vanligt att beställa väldigt små glas med vin eller öl, som också blir som en liten smakprovning och är perfekt storlek för att passa till matbitarna samtidigt som du sparar rum i magen för mer god mat och dryck under kvällen!

När är det lågsäsong i Barcelona?

Barcelona är en av de mest besökta städerna i Europa, och det är inte svårt att förstå varför. Staden har allt man kan önska sig, från vackra stränder till mysiga caféer och restauranger. Att staden är så populär innebär dock att det allt som oftast är väldigt mycket turister i staden. Under lågsäsongen, som är mellan November-Mars, är temperaturerna lägre i staden, det är mindre folk och därför lättare att njuta av långa promenade och upptäcksfärder staden bjuder på. 

Barcelona är en av världens mest besökta städer, och det är inte svårt att förstå varför. Staden har allt – historia, kultur, god mat och mycket mer. Och det bästa av allt? Du kan uppleva allt detta under lågsäsongen! Testa de populäraste aktiviteterna i Barcelona under lågsäsong, och du kommer inte att bli besviken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...