Boende och Hotell i Barcelona

Som i de flesta andra storstäder ståtar Barcelona med en mängd hotellalternativ i olika priskategorier och i antalet stjärnor. Många av hotellen erbjuder bra service till ett hyfsat pris. Det är dock inte alltid så lätt att hitta ett hotellrum ledigt i staden. Trycket på de hotell som finns är stort. Var därför ute i god tid för att få det hotell ni önskar.

Lyx i Barcelona

Om man vill ha ett lyxhotell i Barcelona finns det 18 stycken att välja mellan. Dessa erbjuder all lyx och klass man kan tänka sig. Om man vill bo extra superfint så kan man kika på tillägget G.L.. Det betyder att hotellet erbjuder service och klass utöver de som krävs för att få femstjärnigt. Utmed gatan Passeig de Gracia finns några riktigt fina hotell. Ett av dem är Majestic Hotel & Spa. Restaurangen på hotellet har en stjärna i Guide Michelin (Rouge). Man finner också några riktigt fina hotell utmed vattnet och i det nyombyggda området Sant Martí. Ett hotell här med G.L.-beteckning är Hotel Arts Barcelona, ett hotell med strålande havsutsikt som inte lämnar något åt slumpen. I Eixampe finner man lugnet och inte minst många fina hotell, helt nära centrum och ”där det händer”. Ett av de populärare i Eixampe är Eusorstars BCN Design.

 

Familjevänligt

Familjer med barn kan med fördel välja hotell utmed stranden. Där är det nära till härliga restauranger och det underbara havet förstås. Många av de nya och riktigt bekväma hotellen med bra standard och aktiviteter för barnen finner man i Sant Martí och i Eixampe som är lite mer centralt ändå. Ett av de mer moderna och roliga hotellen där är Hotel Icaria Barcelona, givetvis med egen pool och de flesta faciliteter man kan tänka sig. Om man inte hittar något bra alternativ utmed den långa stranden finns det flera trevliga hotell nära stadskanten och de grönskande områdena utanför Barcelona. Här är det klart lugnare tempo, och tack vare goda lokala transportmedel ändå lätt att ta sig in till centrum. Ett tips är att boka in sig på ett konferenscenter om man bara ska vara i Barcelona över helgen. De kan ge riktigt bra priser och härlig service inklusive många faciliteter för hela familjen.

Paret och den nöjeslystna

Vill man vara ”mitt i smeten” och inte missa en grej av vad som händer i Barcelona ska man givetvis välja ett hotell utmed La Rambla. Där La Rambla slutar vid havet ligger ett riktigt lyxhotell med magisk utsikt, Eurostars Grand marina Hotel, givetvis med tillägget G.L. och utan någon detalj som saknas. Ett annat alternativ är Silken Ramblas, mycket komfortabelt men också lite billigare. Mitt i centrum är inte heller dumt om man vill hänga med i stadens puls. Ayre Hotel är ett modernt och spännande alternativ där arkitekturen ger intryck. Vill man hellre bo i gamla staden Ciutat Vella kan man ta in på romantiska och härliga Hotel Barcelona Catedral.

Budget

Den som vill komma undan billigt vid ett besök i Barcelona kan antingen använda sig av något av de lägenhetshotell som finns. Det är ett bra alternativ, särskilt om man är flera som reser. Priserna på lägenheterna varierar starkt med området och dyrast är det nära La Rambla och stranden. Det finns också en hel del vandrarhem i staden. Dessa ligger ofta osedvanligt centralt placerade och är hemtrevliga alternativ till den med smal plånbok eller den som vill spendera pengar på annat. Särskilt passande är vandrarhemmen för unga äventyrare som samtidigt vill få chansen att möta likasinnade.